Istorie, întrebare adresată de firsterset, 8 ani în urmă

Principalele functii/demnitati detinute si anii in care le-a detinut Niccolo Machiavelli​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanutuuu
1

Răspuns:

filozof,scriitor,istoric,politician

Explicație:

el a trait 58 de ani,

Răspuns de afloarei14
1

Răspuns:

Niccolò di Bernardo dei Machiavelli (n. 3 mai 1469, Florența - d. 21 iunie 1527, Florența) a fost un diplomat, funcționar public, filozof, om politic și scriitor italian.

Intrat în serviciul guvernului între 1494 și 1512 în calitate de contabil, Niccolò Machiavelli a cunoscut succesul după proclamarea Republicii Florentine, în 1498. A fost secretar al „Consiliului celor Zece”

Anii in care a detinut aceste functii:

Viața sa se divide în trei perioade; fiecare din ele reprezentând chiar istoria Florenței. Tinerețea sa coincide cu măreția Florenței ca putere italiană, sub mandatul lui Lorenzo de Medici, Magnificul. Căderea familiei Medici a avut loc în 1494, iar în același an Machiavelli se integra în serviciul public. În timpul carierei sale de ofițer, Florența a fost liberă sub guvernarea unei republici, care a durat până în 1512, atunci când familia Medici a revenit la putere și Machiavelli și-a pierdut postul. Familia a guvernat Florența între 1512 și 1527, când au fost din nou îndepărtați de la putere. Aceasta a fost perioada de activitate literară a lui Machiavelli și bineînțeles a creșterii influenței sale. A murit la 58 de ani, fără a-și mai recupera poziția în guvern.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat! :))


afloarei14: Merci pentru coroana!
Alte întrebări interesante