Limba română, întrebare adresată de eliseilie, 8 ani în urmă

Principalul conflict este între ............ și ............. Ea îi crescuse de mici, cu greu, pe cei trei băieți ai lui Moromete, care însă începuseră să o ............, alimentați fiind de ............, zisă ............ – nemulțumită la rândul ei de căsătoria lui Ilie Moromete; ar fi vrut să îngrijească de ............ și de copii, ca să poată avea pretenții asupra ............ și a locului din spatele casei.
Alt conflict este între ............ și fiul său ............, care ar fi vrut să se ducă............, dar tatăl îl trimitea cu ............
Alt conflict se naște între ............ și ............, deoarece Catrina revendica pogonul ei de pământ, pe care Moromete îl vânduse.
Băieții se afla în conflict și cu ............, fiindcă acesta ........ Ei plănuiesc să plece....................... că să facă bani.
Datoriile la bancă și traiul zilnic al unei familii numeroase îl sufocă pe ............, care trebuie să se descurce cumva fară să vânda din pământ. De aici lucrurile se precipită, Paraschiv și ............ fugiseră la București, luând cu ei .............; Moromete ia hotărâri decisive: îi vinde lui ............ un lot de pământ și locul din spatele casei, reușind astfel să-și achite taxele pe ,,fonciire”, datoria la bancă și taxele școlare pentru Niculae.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de SafiraSimferopol
2

Răspuns:

Cartina, cei trei frați, urască, mătușa lor Maria, Guica, casa, acesteia, Moromete, Niculae, la școală, oile, Moromete, Catrina, tatăl lor, nu le da loturile lor de pământ, la București, Moromete, Achim, oile si caii, Balosu.

Alte întrebări interesante