Problema 8 daca poate cineva la ora asta :))
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
√(3-x)+√(5x+9)=4
√(3-x)=4-√(5x+9)
3-x=16-8√(5x+9)+5x+9
3-x=25-8√(5x+9)+5x
8√(5x+9)=25+5x-3+x
8√(5x+9)=22+6x
4√(5x+9)=11+3x
16×(5x+9)=121+66x+9x²
80x+144=121+66x+9x²
80x+144-121-66x-9x²=0
14x+23-9x²=0
-9x²+14x+23=0
9x²-14x-23=0
x={-(-14)±√[(-14)²-4×9×(-23)]}/(2×9)
x=[14±√(196+828)]
x=(14±√1024)/18
x=(14±32)/18
x=(14+32)/18 => 46/18=23/9
x=(14-32)/18 => -18/18=-1
√(3-23/9)+√(5×23/9+9)=4
√[3-(-1)]+√[5×(-1)+9]=4
5,(3)=4
4=4
x=-1 ✔
reod:
nu prea înțeleg
Răspuns de
5
Explicație pas cu pas:
Anexe:
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă