Matematică, întrebare adresată de bologanclaudiu, 8 ani în urmă

problema care se rezolva 75+(75÷25)+(75÷15+1)=?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
2

Răspuns

cam lung, incerc ceva..:::)))

Explicație pas cu pas:

Intr-o bostanarie, la sosea, la punctulde vanzare, sunt 75de pepeni.Nu se vinde niciunul.Atunci proprietarul decide sa lase satenii sa adune cati pepeni pot.Vin 25 de sateni si proprietarul vede pe camerelede supraveghere ca acestia au luat cate un numar egalde pepeni, in total 75.Unul insa, Ionica cel Pr@st (din poveste),  fiind pr@st de cinstit, vine si aduce numarul de pepeni culesi de catre el.

Cum pepenii risca sa se strice in bostanarie,  propietarul mai anunta odata satenii sa vina sa ia pepeni.De data asta vin numai 15 sateni (cu sacose!!) restul fiind  oameni mai simtiti sau oleaca mai  instariti, cercetatorii britanici inca cerceteaza.....Proprietarul vede pe camerele de supraveghere ca s-au luat inca 75 de pepeni, in numar egal de catre fiecare satean,  sa fie adusi acăși  la sateni.Ionica cel Pr@st (cel din poveste) vine si de data asta si aduce pepenii luati de el tot la punctul de vanzare.

Vanzatorulde pepeni, pt ca in continuare nu vinde nimic si se plictiseste, se duce si el in bostanarie si se intoarce cu un pepene pe care il pune moț pe gramada, formand o piramida patrulatera regulata (asta e degeaba...am adaugat-o eu, daca citeste cineva din clas a 8-a)

Cati pepeni sunt acum la punctulde vanzare??



Răspuns de Utilizator anonim
1

75+(75÷25)+(75÷15+1)=84

75:25=3

75:15=5

5+1=6

75+3+6=84

78+6=84

Maria are 75 lei. Sora sa, Carmen are de 25 ori mai putini. Fratele lor are cu 1 mai multi decat a 15 parte den banii Mariei.

Câţi lei au fraţii împreună ?

Alte întrebări interesante