problema cu nr 6 ,raspuns dau coroana
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Raspunsul corect este b)
Răspuns de
7
Salut,
2 × a × √5 + b - 1 = b × √5 - 3 + a
a) a = - 2 ; b = 4
2 × (- 2) × √5 + 4 - 1 = 4 × √5 - 3 + (- 2)
- 4√5 + 4 - 1 = 4√5 - 3 - 2
- 4√5 + 3 = 4√5 - 5
(- 4√5 + 3)² = (4√5 - 5)²
4√5 - 3 = 4√5 - 5
- 3 = - 5 , nu convine
b) a = - 2 ; b = - 4
2 × (- 2) × √5 + (- 4) - 1 = - 4 × √5 - 3 + (- 2)
- 4√5 - 4 - 1 = - 4√5 - 3 - 2
- 4 - 1 = - 3 - 2
- 5 = - 5 , convine
c) a = 2 ; b = 4
2 × 2 × √5 + 4 - 1 = 4 × √5 - 3 + 2
4√5 + 4 - 1 = 4√5 - 3 + 2
4 - 1 = - 3 + 2
3 = - 1 , nu convine
d) a = 2 ; b = - 4
2 × 2 × √5 + (- 4) - 1 = (- 4) × √5 - 3 + 2
4√5 - 4 - 1 = - 4√5 - 3 + 2
4√5 - 5 = - 4√5 - 1
(4√5 - 5)² = (- 4√5 - 1)²
4√5 - 5 = 4√5 + 1
- 5 = 1 , nu convine
→ Doar pentru b are loc egalitatea dată.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă