Fizică, întrebare adresată de nastiushcik1, 8 ani în urmă

Problema este anexata.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Xcoder
3

Ai solutia atasata. Se rezolva prin descompunerea fortelor pe cele doua axe si scrierea relatiile vectoriale corespunzatoare, apoi se rezolva sistemul de 2 ecuatii cu 2 necunoscute.

Anexe:

nastiushcik1: Am o intrebare:De ce pentru axa Oy ai scris "T1y+T2y=G+F"?Eu aici am gresit caci când am rezolvat-o am pus intre G si F semnul -.
nastiushcik1: Dar nu inteleg de ce trrbuie adunate
nastiushcik1: Adica parca sunt orientate in sensuri opuse.
Xcoder: Forta inertiala are mereu orientarea opusa fata de acceleratia sistemului. Acceleratia este in sus, deci forta inertiala este in jos si actioneaza in acelasi sens cu G. De exemplu: Cand esti intr-un lift, cand pleci de pe loc nu simti ca apesi mai tare in podea? Asta e pentru ca forta de inertie care actioneaza asupra corpului tau are orientare opusa fortei de tractiune a liftului.
Xcoder: Ai inteles?
Xcoder: Un alt mod de a vedea de ce lucrurile stau asa este sa consideri ca diferenta dintre suma componentelor verticale ale tensiunilor si greutatea corpului ii imprima acestuia acceleratia a, deci poti scrie T1y+T2y-G=ma, iar de aici este evident ca semnul dintre G si ma este "+".
nastiushcik1: Am inteles,mersi.
Alte întrebări interesante