Limba română, întrebare adresată de carlosion2726, 8 ani în urmă

Problema este de la materia filosofie, dar n-am găsit categoria aceasta. Dacă mă puteți ajuta vă rog.



Comentați, exprimând un punct de vedere personal cu privire la posibilitatea omului de a ating fericirea, următoarele afirmații:



1. Fericit sau nefericit îl fac pe om doar gândurile sale, si nu circumstanțele înconjurătoare. Controlându-și gândurile, el își controlează fericirea. (Fr. Nietzsche)



2. Ne întoarcem întotdeauna la povara noastră. Dar Sisif ne învață fidelitatea superioară care îi neagă pe zei și înalță stâncile. Și el socotește că totul e bine. Acest univers rămas fără stăpân nu-i pare nici steril, nici neinsemnat. Fiecare greutate al acestui munte plin de întuneric alcătuiește o lume. Lupta însăși contra inălțimilor e de-ajuns spre a umple un suflet omenesc. Trebuie să ni-l închipuim pe Sisif fericit (A. Camus).

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de claudiadargoi14
0

1:Nu e adevărat,și circumstanțele au un impact asupra unui om.Un om nu poate rămâne fericit când în jurul lui sunt doar oameni triști.Nu e normal ca tu stănd între oameni care își plâng de mila tu sa îți spui în gând:Lăsa ca totul va fi bine,și tu sa nu faci nimic ca sa îi ajuți pe oamenii ăia.

2:Nu doar trebuie sa ni-l închipuim fericit,trebuie sa fie fericit.(scuze mai mult de atât nu știu)

Alte întrebări interesante