Limba română, întrebare adresată de dragomiroana, 9 ani în urmă

Profesoara de Limba si literatura romana ne-a dat ca tema sa inventam un joc despre limba romana. Ma ajutati si pe mine , va rog frumos?!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Matei
1


Da...noi jucam mai de mult un joc in care raspundea toata clasa. Totul pornea de la un singur cuvant, spus de profesoara. Apoi primul copil din clasa continua cu inca ceva. Si se tot adauga cuvant dupa cuvant astfel incat fiecare copil sa raspunda si la urma iesea o propozitie uriasa de 32 de cuvinte. (noi eram 32 de copii in clasa)

Si incerci sa tot adaugi mai multe detalii ca sa nu se termine propozitia, de exemplu:

Intr-o zi, tata, mama, bunica, bunicul si cu mine am luat, la tara, masa impreuna, ca intr-o familie unita ce suntem, iar aerul era curat si te adormea, Suficient de bine? :-)


dragomiroana: Multumesc frumos ! :*
Matei: Cu mare placere, draga mea.
Răspuns de filoteia
1
Un joc frumos este ca cel din prima banca sa inceapa o poveste, desigur inventata pe loc, incepe cu o fraza, cu o idee, apoi celalalt continua cu propriile sale idei, urmatorul la fel, iar la sfarsit ati obtinut o poveste alcatuita de toata clasa, ultimul dintre copii dandu-i un final fericit. E frumos si captivant, ca tu spui o idee, iar altul o continua in felul lui...
Alte întrebări interesante