Biologie, întrebare adresată de FillipD, 8 ani în urmă

program de activitate pentru menținerea sanatati aparatului locomotor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ionelaionut2003
0

Explicație:

Exercitiile fizice specializate includ activitati in mod special orientate spre un scop, de obicei, pentru a mentine "in forma" sistemul cardiovascular, forta, mobilitatea sau echilibrul si agilitatea. Exista definitii specifice cu privire la ceea ce constituie exercitiu. Unele activitati pot potrivi in ambele categorii (exercitiu si activitate fizica cotidiana), in functie de intensitatea si durata lor. Exercitiile fizice au foarte multe beneficii. Exercitiile fizice va pot ajuta la :

Imbunatatirea si mentinerea starii de sanatate

Reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului si a nivelului glucozei din sange

Reducerea probabilitatii aparitiei unor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inima si osteoporoza

Mentinerea "in forma" a sistemului cardiovascular, mentinerea mobilitatii, a puterii fizice si schimbarea in bine a stereotipului imbatranirii

Mentinerea masei musculare si densitatii osoase

Mentinerea unei greutati corporale adecvate si va pot ajuta sa scapati de kilogramele in plus

Reducerea probabilitatii de a lua in greutate pe masura inaintarii in varsta

Reducerea stresului si imbunatatirea calitatii somnului

A pune la punct un program eficient de exercitii fizice specializate cere timp. Includerea diferitelor exercitii fizice specializate, initial saptamanal, se face gradat, de la usor la greu, de la simplu la complex. In cele din urma, ar trebui sa puteti include un anumit tip de exercitiu fizic in fiecare zi.

Stabiliti in primul rand ce activitate va face placere fiindca un exercitiu fizic nu ar trebui sa fie privit ca o corvoada. Gasirea unor activitati care va intereseaza este importanta deoarece este mult mai probabil sa le mentineti pe termen lung. In acelasi timp, puteti incerca si ceva nou. Exista mai multe forme noi de exercitii, care devin tot mai populare si accesibile. Atunci cand este posibil, incercati unele din noile tendinte in fitness. Schimbarile si incercarea de lucruri noi pot ajuta la prevenirea plictiselii, a plafonarii.

Daca activitatea dumneavoastra zilnica are loc in aer liber (de exemplu jogging), asigurati-va ca aveti o solutie "de rezerva" pentru cazurile in care vremea este nefavorabila.

Alte întrebări interesante