Limba română, întrebare adresată de raul1177, 8 ani în urmă

Proiect despe o zonă din România.

Va rog dau coroana si 50 de puncte!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de evelina4444
2

Răspuns:

1. Castelul Bran

Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din România... dacă nu cumva cea mai cunoscută. Castelul Bran sau „casa lui Dracula” datează din secolul al XIII-lea și este astăzi un muzeu care prezintă arta și mobilierul de colecție al Reginei Maria. Castelul este un important punct de reper românesc, cu o poveste de basm și o priveliște uimitoare, de pe dealul împădurit, lângă Brașov, în Transilvania. El a devenit celebru datorită romanului „Dracula” scris de Bram Stoker. Un roman care a inspirat producția unui film, castelul devenind astfel un reper de top al României și o destinație „must see” pentru turiști din multe colțuri ale lumii. Deși autorul Bram Stoker a făcut din el o celebritate, nu există niciun indiciu că acesta chiar cunoștea castelul. Însă, cu siguranță, acesta este una dintre cele mai mari atracții turistice din România.

Răspuns de teodora9985
1
Focul viu
Focul Viu este un fenomen natural datorat emanației de gaze naturale care ies la suprafață prin fisurile scoarței terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare (sau de către oameni dacă flacăra se stinge).

Denumirea provine de la faptul că flăcările ard cvasipermanent fiind vizibile uneori de departe, mai ales noaptea și în perioadele în care frunzișul arboretelor este în cantitate redusă

Se pot vedea flăcări care izbucnesc din pămant înălțându-se în bătaia vântului, uneori cu o înălțime mai mare, alteori abia pâlpâinde - depinde foarte mult de presiunea gazelor din interior și de starea vremii: la fel de bine pot fi stinse temporar.

Dacă plouă puternic se poate vedea cum bolborosește apa în locurile pe unde iese gazul.


Sper ca te am ajutat

Alte întrebări interesante