Religie, întrebare adresată de maridei, 8 ani în urmă

proiect despre înălțarea sfintei cruci

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 10octombrie2002
3

Initial crucea era utilizata ca instrument de tortura pentru cei mai rau faimati , insa odata cu rastignirea lui Hristos pe ea devine altarul de jertafa al Mantuitorului.

Pe vreme sfintilor Constantin si Elena , Imparateasa Elena,mama lui Constantin ,a angajat niste arheologi pentru a afla ce s-a intamplat cu crucea lui Hristos. S-au dus si au sapat ,dar au gasit trei cruci. Atunci cand Iisus a fost rastignit in partea stanga si cea dreapta se mai aflau inca doi talhari care au fost rastigniti la fel ca Mantuitorul si pentru asi da seama care este crucea adevarata al Mantuitorului , Imparateasa Elena a adus o femeie moarta si au pus primele doua cruci pe ea, sperand ca crucea adevarata va face o minune. Primele doua cruci nu au facut nici-o minune ,iarcand au pus crucea lui Iisus femeia a inviat pe loc.

Functiile crucii sunt pt sfintire, binecuvantare , alungarea deavolului, marcarea mormintelor, identitate religioasa , invocarea sfintei treimi.

Astazi se afla in toate tarile crestine cate o bucatica din crucea Mantuitorului. Exista si la noi in Romania o bucatica la Sibiu. Cea mai mare bucata din cruce se afla pe muntele Athos din Grecia

Alte întrebări interesante