Limba română, întrebare adresată de Costelus88111, 8 ani în urmă

Proiect: Doua texte Primul=o poveste despre un animal sau o planta A doua=Informatii despre acel animal sau planta

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kausgreen23oy4l4k
3
1. Câinele cel abandonat.

Stând în pat, bunicul mi-a spus o poveste. Era povestea cîinelui cel abandonat.
Pe o stradă aglomerată de iarnă, era un caine care avea piciorul rupt si blana smulsă de soartă.
Statea într-un colț si parea foarte trist. Nimeni nu îi acordă nici o sansa si il lăsau să stea în biata soarta. Mai erau doar câteva minute pana sa se faca 0 grade. Câinele nu mai putea de frig si de oboseala, încât a căzut acolo. Bunicul a spus cs un sărac se pe stradă l-a luat de acolo, mai mort decât viu. L-a dus acasa, l-a spălat si i-a dat de mâncare, cr avea el pe acolo. Câinele se făcea din ce in ce mai bine si se vedea pe fața lui mulțumirea pentru toate acestea.
Seara, când saracul vroia sa intre in camera unde era câinele, acesta s-a prefăcut într-un inger. Ochii săracului începură să lacrimeze. Îngerul, i-a spus că a venit pe Pământ sa aduca viata unei fete sărace. Acesta i-a mai zis ca pentru acest dar ca l-a luat acasa, o să-l răsplătească pe sarac. Zis si facut! Îngerul i-a dat bucate si bani pentru a-l ajuta pe sarac. Omul nu isi putea crede ochilor!
Concluzie: Niciodată nu abandona un lucru, si ai mare grija de el, pentru că acest lucru ți-ar pute aduce fericirea pe chip!

kausgreen23oy4l4k: Mulțumesc pentru coroana
Costelus88111: cp
Alte întrebări interesante