Matematică, întrebare adresată de radustefanmarina, 8 ani în urmă

Proiect Jurnal de lectură. Povesteşte o altă legendă despre zeli greci, folosind legendele Olimpului de Alexandru Mitru. dau coroană!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alessiacristiana
5

Explicație pas cu pas:

Tezeu si Minotaurul

Intr-o zi demult, demult s-a născut o creatura ce semăna cu un monstru. Creatura era jumătate om și jumătate taur. Minotaurul era fiul regelui Minos,de la Creta. După ce Minotaurul s-a născut, oamenii il sfătuiau pe Minos sa il omoare deoarece el mânca doar carne de om...si urma probabil intr-o zi sa îi mănânce si pe ei. Regele Minos fiind milos a decis sa nu il omoare,ci sa il închidă intr-un labirint din care nu se mai putea ieși. Dupa ce Minotaurul a crescut,el trebuia să mănânce 7 băieți si 7 fete pe an.

După câțiva ani,un tânăr pe nume Tezeu s-a decis sa il omoare pe Minotaur...nimeni nu l-a susținut dar el voia sa salveze tinerii. Cand a ajuns la palat fiica regelui Minos,Adiadna i-a dat lui Tezeu un ghem de ață pentru a știi sa se întoarcă înapoi prin labirint. Tezeu cand l-a vazut pe Minotaur nu s-a descurajat,chiar daca era de 10 ori mai mare ca el.

Cand Minotaurul a vrut sa îl mănânce pe Tezeu, băiatul s-a agățat de gatul lui si a incercat sa il sugrume,dupa i-a rupt un corn și i l-a înfipt în inima, Minotaurul murind pe loc. Tezeu s-a luat după ață pe care a lasat-o in urma si a ieșit din labrirint împreună cu cei 13 tineri în viața. Ariadna il aștepta pe Tezeu,iar Tezeu i-a promis ca dupa ce il omoară pe Minotaur o va lua cu el si se vor căsători. Zis si făcut cei 15 tineri (împreună cu Adiadna erau 15) au plecat cu o barcă imensa catre Atena.Au facut un popas si Ariadna a adormit,atunci Tezeu a uitat-o pe o insula pustie. Ariadna a început sa plângă si un zeu a auzit-o,Zeul a întrebat-o daca vrea sa ii fie soție, Ariadna acceptând asta.

Tezeu ajunge acasă si aude ca tatăl lui,Egeu s-a sinucis aruncandu-se in mare( de aia se numește Marea Egee in zilele noastre) deoarece credea ca fiul lui a fost ucis de Minotaur. Tezeu in memoria tatalui sau si a Ariadnei nu s-a mai casatorit niciodată.

Iti recomand să citești Legendele Olimpului daca ai ocazia. Succes!

Alte întrebări interesante