Fizică, întrebare adresată de antoanelarusu, 8 ani în urmă

proiect miopia si tratamentul acesteia​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeq08
1

Răspuns:

Miopia este un viciu de refractie care afecteaza vederea la distanta. Este un defect de vedere frecvent, un sfert din populatia generala este mioapa. Studii recente arata ca miopia este in crestere. Persoana cu miopie poate vedea clar obiectele de aproape, insa vede neclar (in ceata) obiectele aflate la distanta. Miopia apare cand forma ochiului este alungita (diametrul din fata catre spate este mai mare decat normal), ceea ce determina ca razele de lumina sa se refracte (sa isi schimbe directia) incorect, focalizand imaginea in fata retinei, si nu pe retina, cum este normal. Miopia se poate dezvolta rapid sau gradual, adesea inrautatindu-se in timpul copilariei si adolescentei. Frecvent, mai multi membri ai familiei au miopie. Examenul oftalmologic stabileste diagnosticul de miopie. Vederea neclara poate fi compensata cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact sau chirurgiei refractive.

Miopia nu se vindeca spontan, in sensul ca dioptriile nu scad de la sine. La copii, in special in timpul varfurilor de crestere din pre-adolescenta si adolescenta, cand corpul creste rapid, miopia se poate agrava. Dupa varsta de 25 de ani, miopia se stabilizeaza, la cei mai multi pacienti. Totusi, in cazul anumitor persoane, miopia poate progresa cu inaintarea in varsta.

Ca urmare, este nevoie de corectie optica care se poate realiza cu ajutorul ochelarilor, lentilelor de contact sau chirurgiei refractive.

Pacientii cu miopie trebuie sa efectueze controale oftalmologice periodice, care sa permita medicului oftalmolog sa ajusteze dioptriile daca miopia avanseaza.

Explicație:


antoanelarusu: Multumesc frumos!!!!!!❤
andreeq08: Cu placere!;))
Alte întrebări interesante