Limba română, întrebare adresată de andreisuciu2248, 7 ani în urmă

PROIECT: OBICEIURI ȘI TRADIȚII DE CRACIUN plug CE VOM FACE? recomme te, Vom realiza o planşă pe care vom ilustra obiceiuri , practicate de Crăciun în zona în care locuim. Coate! CUM VOM FACE? Vom lucra în grup. Ne vom documenta din cărți, reviste, materiale înre sau de la părinţi şi bunici. • Vom redacta textul la computer. • Vom aduna recuzita necesară (obiecte, costume popular Vom merge la colindat, realizând fotografii sau desert Vom asambla, prin lipire, materialele pe planşă. DE CE VOM FACE? * Vom participa la o expoziție. • Vom organiza o serbare de Crăciun, ilustrând obiceiunk ditiile local​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nustiu392779
2

OBICEIURI ȘI TRADIȚII DE CRACIUN:

Crăciunul este cea mai dragă sărbătoare din an. Este momentul când ne strângem laolaltă alături de cei dragi pentru a depăna amintiri, pentru a împodobi bradul și pentru a desface cadourile. 

Mersul cu colindul reprezintă unul dintre cele mai păstrare obiceiuri de Crăciun. Cântată de copii sau de adolescenți, venirea lui Iisus Hristos pe Pământ este sărbătorită prin cântece cu steaua, viflaimul sau sorcova. Se joacă vasilica, jocuri de măști precum breaza, țurca sau cerbul, călușarii sau mici scenete de teatru popular.

Împodobirea bradului 

Împodobirea bradului Pentru multă lume, împodobirea bradului reprezintă primul indiciu al venirii Crăciunului. În mod tradițional, acesta se împodobește pe 24 decembrie, însă există familii care aleg să facă acest lucru mai devreme. Obiceiul bradului de Craciun a apărut în Germania, unde se pare că Sfântul Bonifaciu a ordonat tăierea stejarului, deoarece acesta era venerat de păgâni. Se spune că, în căderea lor, stejarii au distrus ceilalți copaci, cu excepția bradului. Acesta a devenit un simbol al sărbătorilor. 

Masa de Crăciun are loc pe 25 decembrie, la sfârșitul postului, care durează șase săptămâni. În această zi, masa este plină de bucate tradiționale: tobă, lebăr, sarmale, caltaboș, salate, cârnați, cozonac, colaci și prăjituri de tot felul. Carnea folosită pentru pregătirea bucatelor este proaspătă; provine de la Ignat, porcul tăiat, conform tradiției, pe 20 decembrie. 

Se crede că acest obicei, de a oferi cadouri de Crăciun, are rădăcini creștine. După nașterea pruncului Iisus, bătrânul Crăciun, de bucurie, a început să culeagă fructe și să arunce copiilor care treceau pe acolo. De asemenea, ideea de a oferi cadouri în această perioadă poate fi legată de momentul venirii magilor, care i-au oferit Pruncului aur, smirnă și tămâie, cadouri de mare valoare la acea vreme. În zilele noastre, cadourile sunt oferite de un moș simpatic, îmbrăcat în haine roșii, cu barbă și sacul plin de jucarii pentru copiii din întreaga lume. 

Te-am putut ajuta doar cu obiceiuri și tradiții de Crăciun, însă dacă îmi spui în ce oraș stai îți voi scrie in comentarii tradiții și obiceiuri specifice de acolo! îți doresc succes pe viitor!<33

Sursă-internet

Alte întrebări interesante