Ed. tehnologică, întrebare adresată de vatamansergiu325, 8 ani în urmă

proiect plante legumicole​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KissBandLover
9

_____________

Salut! (p-p)

_____________

LEGUMICOLE

CLASIFICAREA PLANTELOR LEGUMICOLE

Clasificarea botanica Din punct de vedere botanic, plantele legumicole apartin mai multor familii, genuri, specii, soiuri. Cele mai importante familii din care fac parte plantele legumicole sunt:

Familia Solanaceae    care cuprinde: tomatele, ardeiul, vinetele, cartofii. Acestea sunt specii de mare importanta economica, cultivate pe suprafete mari; sunt plante anuale, erbacee, cu perioada de vegetatie lunga si cu pretentii mari la umiditate si caldura.

Familia Cruciferae (Brasicaceae) - care include plantele legumicole, ca: varza alba, varza rosie, varza creata, varza de Bruxelles, gulia, conopida, ridichea, hreanul etc. Sunt specii anuale si bienale, rezistente la frig, pretentioase la umiditate.

Familia Liliaceae in care se incadreaza specii de mare valoare alimentara asa cum sunt: ceapa, usturoiul, prazul, sparanghelul etc. Acestea sunt plante anuale, bienale sau perene.

Familia Umbeliferae (Apiaceae), care cuprinde speciile: morcov, patrunjel, pastarnac, telina, leustean, marar, chimion etc. Acestea sunt specii anuale sau bienale, se cultiva pentru radacini, petioluri si frunze, au o perioada de vegetatie relativ lunga si sunt mai putin pretentioase la caldura.

Familia Cucurbitaceae cuprinde specii anuale, rezistente la temperaturi ridicate, asa cum sunt: castravetele, dovlecelul, pepenele galben, pepenele verde si dovleacul comestibil.

Familia Leguminoasae (Papilionaceae). Din aceasta familie fac parte: mazarea, fasolea si bobul; sunt specii cu rezistenta diferita la frig si cu capacitate de a fixa azotul din aer in nodozitatile de pe radacini.

Familia Chenopodiaceae, este reprezentata de sfecla rosie, spanacul si loboda.

Familia Compositae, inglobeaza alaturi de salata, larg raspandita si cunoscuta si alte specii ca: anghinare, cicoare de gradina, tarhon etc., fiind specii anuale, bienale sau perene, cu pretentii moderate fata de temperatura.

Familia Agaricaceae, din care fac parte ciupercile comestibile.

Familia Malvaceae: bamele.

Familia Labiatae: cimbrul

Familia Polygonaceae: reventul, macrisul, stevie.

Familia Tetragoniaceae: spanacul de Noua Zeelanda.

Familia Convolvulaceae: batatul sau cartoful dulce.

Familia Gramineae: porumbul zaharat.

__________________

Sper că te-am ajutat!

Succes!

__________________


vatamansergiu325: si acolo scrie ce vreai
vatamansergiu325: intra pe acauntul meu si dute la intrebari
vatamansergiu325: si o sa vezi numele tau
tatianastroe7: Îmi pare rău dar nu poate trimite un răspuns
tatianastroe7: I se poate bloca contul
tatianastroe7: A mai pățit o dată
KissBandLover: Din păcate are dreptate @tatianastroe7
vatamansergiu325: a bine sorry
vatamansergiu325: nu stiam
KissBandLover: Nu-i nimic
Alte întrebări interesante