Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Proiect : un oraș (Londra) , țara din care face parte , continentul , populația acelui oraș , suprafața și trei obiecte turistice

Dau coroana !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihai7733ii
2

Răspuns:

Oras: Londra

Tara din care face parte: Anglia

Continentul : Europa

Populația orașului : 8,5 milioane locuitori

Suprafață : 1572 km pătrați

obiecte turistice: British Museum, Turnul Londrei, Big Ben

Răspuns de spongi87
2
Londra este capitala Angliei si a Regatului Unit
Populatia Londrei este de 8.308.369 locuitori
- Densitate 4.984,2 loc./km²
- Urbană 8,979,158 locuitori
- Metropolitană 15,010,295 locuitori
Suprafata Londrei este de 1,570 km²
Obiecte turistice:
1.British Museum
Astăzi, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de exponate, de la mumii la capodopere din diverse regiuni și perioade istorice – Imperiul Persan, Preistoria Europei, Orientul Mijlociu, Roma Antică, Grecia Antică etc. Cum spuneam, de la deschiderea din 1753 și până în zilele noastre, intrarea în acest muzeu a fost și este gratuită.


Știi vorba aceea, cum că cele mai bune lucruri în viață sunt gratis? Dacă-i așa, atunci de ce să nu ne bucurăm de unul dintre cele mai scumpe orașe ale Europei, fără să scoatem prea mulți bani din buzunar?

Ca atare, am strâns mai jos o listă cu activități și locuri ce ți-ar putea salva bugetul alocat pentru o vacanță în capitala Marii Britanii.
1.British Museum
Este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, datând de la jumătatea secolului al XVIII-lea, dar și primul muzeu național care a fost deschis publicului din întreaga lume. Foarte interesat de știut este că încă din vremurile acelea accesul tuturor doritorilor era liber
2. Museum of London
Foarte aproape de Catedrala Sfântul Paul, muzeul face o incursiune în istoria uneia dintre cele mai cunoscute capitale ale lumii, încă din timpurile preistorice și până în prezent
3. National Gallery
Fiind unul dintre cele mai vizitate muzee din întreaga lume, National Gallery găzduiește o colecție uriașă de picturi – numărul lor depășește deja 2.300. Acestea datează de la mijlocul secolului al XIII-lea până la începutul anilor 1900.
Toți marii artiști ai lumii se regăsesc aici, de la Van Gogh și Rembrandt la Leonardo da Vinci și Renoir, dar și la mulți, mulți alții.
Alte întrebări interesante