Proiectați o prezentare din 8 dispozitive
in care veți prezenta anotimpurile(text).
Răspunsuri la întrebare
Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnă spre vară. Din punct de vedere astronomic, marcarea începutului primăverii este, de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții, timp al anului numit echinocțiu în astronomie. Astfel, în emisfera nordică, echinocțiul de primăvară este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecărui an, în timp ce în emisfera sudică, același echinocțiu este în jurul datei de 23 septembrie. Simultan cu existența unui echinocțiu într-una din cele două emisfere ale Terrei, echinocțiul "opus" marchează cealaltă emisferă.
poza
În zonele cu climă temperată, vara este cel mai cald dintre cele patru anotimpuri. Solstițiul ce are loc în timpul său se numește solstițiul de vară și marchează momentul în care, în emisfera respectivă, ziua are durata cea mai mare. Data de început și de final ale verii sunt aproximative, și variază de la o cultură la alta. În zonele polare aflate între pol și cercul polar, în preajma solstițiului are loc fenomenul de „nopți albe”.
poza
În emisfera nordică toamna începe în jurul lunilor august sau septembrie, pe când în emisfera sudică începutul toamnei este considerat în jurul lunii martie. În această perioadă frunzele foioaselor încep să cadă. Acestea se îngălbenesc, treptat capătă o culoare roșiatică sau brună, după care cad. De aceea, în America de Nord toamna este numită și fall însemnând cădere. Este anotimpul în care zilele devin din ce în ce mai scurte și mai răcoroase, nopțile devin din ce în ce mai lungi și mai friguroase iar în unele țări precipitațiile tind să crească treptat.
poza
Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Vremea este mai rece în perioada iernii, fiind anotimpul cu cele mai mici temperaturi, zilele cele mai scurte și nopțile cele mai lungi.
poza
Sarbatori
Crăciunul sau Nașterea Domnului (nașterea lui Iisus Hristos) este o sărbătoare creștină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an.
poza
Anul Nou este ziua care marchează începerea următorului an calendaristic.[1]
Stabilirea religioasă a datei de 1 ianuarie ca început de an a avut loc pentru prima dată în 1691, de către Papa Inocențiu al XII-lea. Înainte de această dată, Crăciunul avea rolul începutului de an nou
poza