Limba română, întrebare adresată de Dhncdjbcf, 9 ani în urmă

Propozitii cu urmatoarele substantive:bunica,creionul,cartea,tanarul,floarea in N si Ac cu toate functiile




Rapid
Va roooog
Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adaaddaas
0
Nominativ:bunica 1)subiect:Bunica stă pe prispă. 2)nume predicativ:Preferata mea este bunica. 3) apoziție: Ruda mea,bunica, face prăjituri delicioase. Creionul 1)subiect:Creionul este în penar. 2)nume predicativ: Lucrul de care am nevoie este creionul. 3)apoziție: Obiectul tău, creionul, este pe bancă. Cartea 1)subiect: Cartea citită a fost minunată. 2) Prietena mea este cartea. 3) apoziție: Prietena ta, cartea, a fost uitată. Tânărul 1)subiect:Tânărul este acolo. 2)nume predicativ: Fratele meu este tânărul acela. 3) apoziție: Copilul acela, tânărul, are note mari. Floarea 1)subiect:Foarea e parfumată. 2)n.p:Aceea este floarea. 3)apoziție: Lucrul acela, floarea, mă ìncântă.

adaaddaas: Asta a fost numai Nominativ
adaaddaas: Acuzativ: bunica - 1)complement de agent: Florile au fost cumpărate de bunica. 2) complement indirect: O ajut pe bunica. 3)circumstanțial de loc: Sunt la bunica. 4)de cauză: Plâng din cauza bunicii.
adaaddaas: Creionul: 1) complement indirect: Mă folosesc de creion. 2) atr. Prep.: Am mine de creion. 3)circum. De mod: E slab ca şi creionul.
adaaddaas: Cartea: 1)complement indirect: Mă ajut de carte. 2)de loc: Am scris pe carte. 3) direct: Copilul nu cumpără cartea. 4)de cauză: Este prost de carte.
adaaddaas: Tânărul: 1) compl direct: Am întâlnit tânărul. 2) de loc: Am mers la tânăr acasă. 3) de cauză: Am luat notă mică din cauza tânărului. 4)de agent: Nota este luată de tânăr. 5) de timp: A învâțat de tânăr să pescuiască.
adaaddaas: Floarea: 1) complement direct: Grădinarul nu cumpără foarea. 2) indirect: M.am uitat la floare. 3) Este frumoască ca floarea. 4)atribut prep: Se simte un miros de floare.
adaaddaas: Gata
adaaddaas: Sper că am ajutat :D
Alte întrebări interesante