Geografie, întrebare adresată de 08182003, 8 ani în urmă

proprietățile fizice ale apei de mare​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanaalexandru125
1

Răspuns:

Atunci cand inoti in mare te bucuri de proprietatile curative ale apei din mare, care nu sunt deloc putine.

Intarirea sistemului imunitar – apa de mare contine elemente vitale precum vitamine, minerale si aminoacizi ori organisme vii care au efect antibiotic si antibacterian. Toate acestea contribuie la fortificarea sistemului imunitar. Componentele din care este alcatuita apa de mare sunt similare plasmei sanguine, asa ca sunt absorbite cu usurinta in organism in timpul inotului. Si inhalarea vaporilor de apa de mare, incarcati cu  ioni negativi, are un efect benefic asupra imunitatii, precum si asupra sanatatii plamanilor.

Stimuleaza circulatia sanguina – daca suferi de probleme de circulatie, o baie in mare iti poate fi de mare ajutor. Inotul in mare stimuleaza circulatia sanguina, asigurand o mai buna oxigenare a organismului.

Reechilibreaza din punct de vedere emotional – stresul, anxietatea si depresia au un impact negativ asupra organismului, afectand atat din punct de vedere psihic, cat si din punct de vedere fizic individul. Magneziul si litiul sunt substante care se regasesc din belsug in apa din mare si care au totodata efecte calmante, ajutand nivelul de serotonina din creier sa se stabilizeze. In urma unei bai in mare, muschii se relaxeaza datorita cantitatii mari de magneziu din apa, iar stresul este si el eliminat.  

Alte întrebări interesante