Biologie, întrebare adresată de alina39238, 8 ani în urmă

Prospect: Vibrocil.
E urgent dau coronița si ma abonez.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioneliang24
0

Răspuns:

Indicaţii terapeutice Tratamentul simptomatic al răcelii, congestiei nazale, rinitei acute şi cronice, rinitei alergice sezoniere (febra fânului) şi perene, sinuzitei acute şi cronice, rinitei vasomotorii. Tratamentul adjuvant în caz de otită medie acută. Tratamentul pre şi post-operator (intervenţii chirurgicale nazale). Vibrocil picături nazale este indicat copiilor începând cu vârsta de 1 an şi adulţilor.

MOD DE ADMINISTRARE / UTILIZARE:

Doze şi mod de administrare Vibrocil picături nazale nu ar trebui folosit continuu pentru mai mult de 7 zile. Doze Copii cu vârsta sub 1 an: nu este recomandat. Copii cu vârsta între 1-6 ani (sub supravegherea unui adult): 1-2 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi. Copii cu vârsta între 6 şi 12 ani (sub supravegherea unui adult): 3-4 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi. Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani şi adulţi: 3-4 picături administrate în fiecare nară de 3-4 ori pe zi. Mod de administrare Vibrocil picături nazale trebuie utilizat după ce pacientul îşi suflă nasul. Pacientul trebuie instruit să îşi încline capul pe spate în timp ce stă în picioare sau în şezut. Dacă stă întins pe pat, pacientul ar trebui să îşi atârne capul pe marginea patului. Pacientul trebuie să instileze picăturile în fiecare nară şi să îşi ţină capul înclinat pe spate timp de câteva minute pentru a permite medicamentului să se distribuie în nas. Vibrocil picături nazale nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 1 an. Vibrocil picături nazale trebuie administrat sub supravegherea unui adult în cazul copiilor cu vârsta între 1 şi 12 ani.

PRECAUȚII / CONTRAINDICAȚII / ATENȚIONĂRI:

Înainte de utilizare citiți cu atenție prospectul. Păstrați prospectul până la terminarea tratamentului. Prospectul îl puteți citi și accesând linkul de mai jos. Păstrați ambalajul și prospectul până la terminarea tratamentului. Contraindicaţii Hipersensibilitate la fenilefrină, maleat de dimentinden sau la oricare dintre excipienţii produsului. Pacienţi care urmează sau au urmat un tratament cu inhibitori de monoaminoxidază (IMAO) în ultimele 14 zile (a se vedea şi pct. 4.5). Pacienţi cu rinită atrofică. Pacienţi cu glaucom cu unghi îngust. Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare Ca şi alţi agenţi simpatomimetici, Vibrocil picături nazale ar trebui folosit cu precauţie la pacienţii care prezintă o reacţie puternică la substanţe adrenergice, manifestată prin insomnie, ameţeală, tremor, aritmii cardiace sau tensiune arterială crescută. Perioada de utilizare continuă a Vibrocil picături nazale nu trebuie să depăşească 7 zile. Utilizarea îndelungată sau excesivă poate induce tahifilaxie şi congestie de rebound (rinită medicamentoasă). Ca şi în cazul altor vasoconstrictoare administrate local, nu trebuie depăşită doza recomandată; utilizarea excesivă poate determina, mai ales la copiii mici şi la vârstnici, apariţia efectelor sistemice ale vasoconstrictoarelor. Se recomandă administrarea cu precauţie în cazul pacienţilor cu boli cardio-vasculare, hipertensiune arterială, diabet zaharat, precum şi în cazul pacienţilor care suferă de obstrucţie a colului vezical (de exemplu hipertrofie de prostată). Datorită prezenţei antihistaminicului H1 maleat de dimentinden, Vibrocil picături nazale trebuie folosit cu precauţie în cazul pacienţilor care suferă de epilepsie. Sarcina Este recomandabil să nu se folosească Vibrocil picături nazale în timpul sarcinii. Alăptarea Este recomandabil să nu se folosească Vibrocil picături nazale în timpul alăptării. A se păstra la temperaturi sub 25 ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.

Alte întrebări interesante