Biologie, întrebare adresată de gianinapopa, 8 ani în urmă

PROTEJAREA MEDIULUI referat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ruxandraioana256
13

Răspuns:

Protejarea mediului constituie ansamblul masurilor si actiunilor care duc la reducerea poluarii mediului, a surselor de poluare si la imbunatatirea resurselor.

Prin respectarea unor masuri pentru protejarea mediului putem contribui fiecare, putin cate putin, la reducerea poluarii mediului inconjurator. Pentru a respecta aceste masuri, trebuie sa cunoastem foarte bine cauzele care duc la poluare.

Stim cu totii ca poluarea aerului provine de la gazele emanate de autoturisme, eliberarea in atmosfera a diferitelor gaze toxice si chimicale.

Poluarea apelor provine de la deseurile industriale, deseuri petroliere, reziduuri deversate de la diverse fabrici.

Poluarea solului este provenita, in mod direct, de toti locuitorii Planetei. Toate insecticidile, ierbicidele folosite in agricultura, defrisarile padurilor sunt doar cateva exemple care duc la poluarea solului.

Pornind de la aceste exemple, care sunt doar o mica parte din tot ce duce la poluarea mediului inconjurator, putem sa respectam cateva masuri: sa folosim cat mai rar masina, sa plantam copaci, sa economisim energia electrica, sa cumparam produse care au ambalaje reciclabile, sa separam deseurile, sa nu aruncam gunoiul pe jos sau in apa ci la pubelele special amenajate.

In locul pungilor de plastic putem alege varianta unei pungi din panza, ce poate fi spalata si reutilizata. Atunci cand mergem la cumparaturi, putem reduce utilizarea pungilor de plastic pe care la folosim la cantarirea legumelor sau fructelor folosind saculeti reutilizabili, sau daca sunt cantitati mici se poate lipi eticheta direct pe produs.

Alte întrebări interesante