Limba română, întrebare adresată de valeriabudeanu29, 8 ani în urmă

proverbe sau invataminte din lectura "Horodiste":​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

"Horodiste" este o povestire scrisă de Ion Creangă, care prezintă aventurile unui grup de tineri care pleacă într-o călătorie în țară. Povestirea conține numeroase proverbe și învățăminte despre viață și relațiile umane, care sunt prezentate prin intermediul personajelor și a situațiilor descrise în text.

Iată câteva exemple de proverbe și învățăminte care apar în povestirea "Horodiste":

"Nu te încrede în cei care te invită la masă, că ei te vor înșela în primul ceas" - această vorbă atenționează asupra faptului că oamenii pot avea intenții ascunse atunci când ne oferă ajutor sau ne arată ospitalitate.

"Între prieteni e bine, între vechi prieteni e mai bine" - aceasta subliniază valoarea relațiilor apropiate și a prieteniei vechi, care s-au consolidat în timp.

"Mai bine să fii hărțuit de un câine decât de un om" - aceasta ne învață că un animal poate fi mai cinstit și mai sincer decât un om, care poate avea intenții ascunse.

"Mai bine să fii înșelat de un prieten decât de un dușman" - aceasta ne atenționează asupra faptului că prietenii pot să ne înșele sau să ne dezamăgească, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la relațiile apropiate.


valeriabudeanu29: Mersi!
Utilizator anonim: Cu drag! Daca mai ai vreo intrbare apeleaza cu incredere la serviciul Brainly
Răspuns de jasminaanash
0

Răspuns:

gsbsbshjdhdjfjdhhdhfhf

Alte întrebări interesante