Geografie, întrebare adresată de pisi1920, 9 ani în urmă

ptrecizati pentru fiecare planeta doua curiozitati

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vladmarian1
2
mercur-mercur este cea mai apropiata planeta de soare,fiindsituata la o distantade 58milioane km.solul planetei mercur seamana cu  cel al lunii:numeroasele caderi de meteoriti au sapat cratere imense.
venus-venus este inconjurat de nori impinsi de vinturi puternice.venus a cunoscut o puternica activitate vulcanica,sau descoperit scurgeri semnicative de lava,dar nu se stie daca vulcanii sunt activi.
pamint-pamintul este a treia planetadin sistemul solar ca distanta fata de soare si a cincea ca dimensiune.atmosfera ne protejeaza de radiatiile nocive ale soarelui.
marte-solul de pe asa-numita planeta rosie  este foarte bogat in deoxid de fier,care are culoare portocaliu-rosu,precum rugina.robotul Opportuniti a aterizat pe suprafata planetei in ianuarie 2004,permite analizarea rocilr de pe planeta.
jupiter-este cea mai mare planeta din sistemul solar,cu o dimensiune care o intrce pe cea a pamintului de unsprezece ori.doi dintre satelitii sai,IOsi EUROPA,sunt de o dimensiune comparabila cu cea a lunii,in timp ce GANYMEDE si CALLISTO sunt aproape de marimea lui mercur.
saturn-saturn are noua ori dimensiune pamintului.saturn prezinta sapte inele distincte,separate  printr-un vin.
uranus si neptun-uranus are o inclinatie foarte diferita de cea a celorlelte planete.se presupune ca a fost lovit de catre un corp ceresc mai mare,care la rasturnat.
neptun- neptun este a opta planeta a sistemului solar si cea  mai departata fata de soare. temperatura este de-220 c.

Alte întrebări interesante