Informatică, întrebare adresată de MarkusYT2k19, 8 ani în urmă

Puncte tari,puncte slabe pentru următoarele dispozitive:
- Smartphone
-Tabletă
-Laptop
-Desktop (PC/Calculator)
URGENT VĂ ROG DAU 30 DE PUNCTE VĂ ROOOOOG!!!​


MarkusYT2k19: #Lacrimă :'(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
10

Raspuns :

Smartphone :

  • Puncte tari : portabil, capacitate mare a bateriei, poate fi conectat usor la sistemul GSM
  • Puncte slabe : display mic, unele programe (spre exemplu cele de birotica) sunt dificil de folosit fara o tastatura si un mouse.

Tableta :

  • Puncte tari : display mai mare decat cel al telefonului (perfect pentru citit sau vizionat continut media)
  • Puncte slabe : desi este portabila necesita mai mult loc decat un smartphone

Laptop :

  • Puncte tari : unele programe pot fi mai usor de folosit datorita existentei tastaturii fizice si a touchpad-ului. Un laptop are putere mai mare de procesare decat o tableta si poate fi folosit pentru diverse aplicatii.
  • Puncte slabe : necesita mult mai mult spatiu decat o tableta. Necesita mult mai mult curent electric. Majoritatea componentelor nu pot fi inlocuite.

Desktop :

  • Puncte tari : posibilitate de inlocuire a tuturor componentelor ofera o flexibilitate mai mare in ceea ce priveste posibilitatile de utilizare a unui PC, fiecare nevoie specifica putand fi indeplinita cu o configuratie hardware potrivita cerintelor. Flexibilitatea aceasta ofera posibilitatea PC-urilor sa depaseasca cu mult performantele unui laptop, componentele nefiind limitate la o anumita dimensiune.
  • Puncte slabe : Un PC de regula nu este portabil.

Nota :

  1. Performantele se compara doar pentru dispozitive din aceasi generatie. Un smartphone nou, modern poate depasi fara probleme un PC de acum 20 de ani.
  2. Se considera reprezentative configuratii standard pentru aceste dispozitive. Exista dispozitive din fiecare categorie care nu au aceste puncte tari si puncte slabe dar acestea sunt considerate exceptii.

MarkusYT2k19: Ce mai bun răspuns, felicitări!
Alte întrebări interesante