Limba română, întrebare adresată de catalin0954, 8 ani în urmă

pune-te in pielea lui popa tanda si scrie o pagina de jurnal din care sa reiasa ce fel de om esti​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pauliagar25
60

O pagină de jurnal.....

De când am ajuns în satul Sărăceni, am observat casele sătenilor care erau neîngrijite. După casele acestora, mi-am dat seama că nu sunt oameni harnici, muncitori, nu își fac treburile în gospodărie, nu lucrau grădinile, nu prea făceau nimic.

Eu sunt un om harnic, îmi place ordinea, de aceea am încercat să îi schimb pe săteni, să îi fac să muncească. I-am sfătuit, însă nu am reușit. Le-am ținut predică în biserică, dat tot nu am reușit. Am încercat să fiu mai dur cu ei, am râs de ei, i-am batjocorit crezând că se vor schimba, dar ei au început să mă vorbească de rău. Am fost foarte supărat mult timp, deoarece nu am găsit o cale să îi schimb pe oameni, să îi învăț lucruri bune, nu m-au ascultat.

Când am văzut că nu pot face nimic, mi-am văzut de treburile mele din gospodărie, am reparat casa, am refăcut acoperișul casei cu snopi de trestie și am aranjat grădina.

Sătenii au fost foarte mirați când au văzut toate astea și au început și ei să-și facă ordine în gospodărie. Am fost un exemplu bun pentru ei până la urmă, mă bucur că faptele mele au dat roade și satul Sărăceni a devenit cel mai frumos sat din lume!!!

SPER CA TE-AM AJUTAT!!


lorenagabrielamatres: e super mersi =)
Alte întrebări interesante