Limba română, întrebare adresată de Nadi14, 8 ani în urmă

Puneți-vă în pielea personajului Ion și realizați un text argumentativ care să reflecte opinia personajului despre valoarea idealurilor, conform primei părți a romanului Ion de Liviu Rebreanu.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de japiegeorgiana59
2

     Punandu-ma in pielea personajului Ion din romanul "Ion'' de Liviu Rebreanu, vad viziunea despre idealuri din multe puncte de vedere.

   Schimbarea destinului prin nefericirea altora este posibila, dar totodata este un chin psihic al ambelor personaje. Idealurile se pot realiza intotdeauna, acest fapt reflectand prin munca, ostenire si dibacirea mintii. Nu ai timp nici macar o clipa sa te gandesti ca maine iti poate veni sfarsitul. Stai cu gandul cum sa produci din ce in ce mai mult, intr-un timp extrem de scurt, pentru a fi apreciat de cei din societate, fiindca daca n-ai bani, esti nimeni. Framatari noapte de noapte, insa viclenia este un fapt cert doar daca stii sa pacalesti persoanele naive, care-ti pica in plasa fara sa te ostenesti. Daca muncesti degeaba, de ce sa nu incerci sa obtii ce vrei prin alte modalitati? Fie ele drepte sau nedrepte. Bogatia este arta sufletului, tot ce poti avea, chiar daca asta inseamna sa renunti cu adevarat la iubirea vieti, la persoana care-ti este cea mai draga pe lumea asta. Pamantul este munca fizica, iar pacalirea altora este o munca psihica, incat ai nevoie de o perspectiva vicleana, de o latura pe care nimeni sa nu ti-o recunoasca. Desi nu e corect sa-i bagi la inaintare pe cei ce te ajuta, uneori nu ai de ales daca vrei sa scapi. Greselile, certurile, probleme intra in jocul vietii, insa trebuie sa stii ce pioni sa muti, astfel ii invarti pe toti dupa placul tau, castigand ceea ce ti-ai dorit de mult timp. Trebuie sa renunti la ceea ce ai avut, pentru a avea mai mult si mai bun.

     In concluzie, iubirea pentru pamant si avere este mai puternica decat iubirea pentru o persoana, incat joci la doua capete, desi unul este cel pe care-l urasti, dar este si cel care iti poate da tot ce are.

Alte întrebări interesante