Limba română, întrebare adresată de alexandracreme, 9 ani în urmă

Puteti face o compunere cu 5 substantive prorii si 5 comune. Va rooogg!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deliamitocaru
18
Substantiv  propriu , adica numele ,  substantiv comun adica sa se refera la un obiect un fenomen al naturii !!!!!  Fa orice text , compunere care sa contina nume, si in rest , toate celelalte sunt substantive comuane .Ex :substantiv comun : padure,casa,masa . Ex :Substantiv propriu : Ana , Maria ,Andreea, Bucuresti , Piatra Neamt , Constanta, Mures , Raul  Bistrita . Adica sa insemne un nume. Sper ca te-am ajutat . Eu am postat o intrebare ma poti ajuta , te rog? E de 5 puncte plus cel mai bun egal 10 puncte.

deliamitocaru: Ce zici , sau ia o compunere de pe net. :*
deliamitocaru: Sa contina nume , si o compunere nu poate avea dor 5 substantive de fiecare fel , N-ar mai fi compunere !
Răspuns de alexuca
47
La drum ! 
Intr-o frumoasa zi de vara , cand soarele stralucitor era pe cerul lipsit de norii plumburii , impreuna cu prietena mea , Beatrice , am hotarat sa plecam la un lac din apropierea casei noastre . Dupa ce ne-am aprovizionat cu ocelari de soare , cateva paturi care sa le expunem pentru a ne odihnii langa lacul care scilpeste in lumina soarelui , o minge de volei , una de fotbal , si multe alte lucruri cu care sa nu distram . Ziua mult dorita a sosit . Ambele familii ne-am intalnit , dupa care am plecat spre destinatia hotarata . Aici am cules mii de floricele  , am adunat pietre pentru colectia noastra si , bineinteles ne-am jucat impreuna cu mamele noastre volei si fotbal . Dupa partida de distractie , tatii nostrii s-au apucat de un mic gratarel in timp ce mamele noastre ne fotografiau pentru a avea amintiri , Corina si Izabela , in timp ce Constantin si Lucian , tatii nostri ne priveau cu admiratie . Dupa ce am mancat , seara , ne-am hotarat sa mergem spre casa . 

alexuca: O compunere nu se poate efectua doar din 5 substantuve proprii si 5 substantive comune , in aceasta compunere gasesti cate 5 din fiecare fel de substantiv cerut !
deliamitocaru: Da stiu, aia nu-i compunere, poate text , fragment , sau rezumat la text .
Alte întrebări interesante