Fizică, întrebare adresată de Patriciaaaaaa, 8 ani în urmă

Puteți formula o idee. Va rog ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de calinile0
1

Răspuns:

pentru oprirea unui generator nuclear sant necesare punerea in funtiune a unor pompe de racire al mizului, timp de cateva zile , daca o pompa are 100 kw si se  utilizeaza 4 pompe timp de 5 zile se vor consuma 4 * 100*5*8*24= 48000Kw adica 48 Mw ( 1kw costa cam 0.45 lei ) daca inmultim cu 48000 vom obtine 21600 lei la care se adauga plata salariilor celor 20 de angajati care opresc reactorul.

dezafectarea reactorului costa foarte mult trebuie demonta cu echipe speciale , materialul radioctiv trebuie depozitat in locuri special amenajat  ,  decontaminare zonei radioctive, sau acoperirea cu starturi de ecranare al radiatiilor, aceste lucrari  costa cat  un reactor nuclear nou, uneori il depasesc.

in cazul centralelor eoliene costul este foatre mic doar plata salariilor celor 2 - 3  angajati  care opresc eoliana si executa demontarea cu o macara, respectiv duc partile componente la reciclare unde mai obin ceva  banuti pe cupru respectiv aliajul de fier.

Explicație:

pentru scoatere din uz a unei centrale nucleare sant necesar lucrari speciale cu costuri foarte mari.  

in cazul unei centrale eoliene scoaterea din uz se face cu un cost mic iar materialul rezultat se poate folosi integral.

Alte întrebări interesante