Geografie, întrebare adresată de andreeamalaescu84, 8 ani în urmă

Puteți rezolva exercițiul 2 roman. Vă roooooog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
1

Răspuns:

Curentii oceanici din Oceanul Atlantic pun in miscare mase enorme de apa. Dupa temperatura lor in raport cu cea a apei in care ajung, se intalnesc curenti calzi (Curentul Golfului, Curentul Atlanticului de Nord, Curentul Braziliei) si curenti reci (Curentul Benguelei, Curentul Canarelor).

Spre exemplu, Curentul Golfului are temperaturi de 20-25°C cu 6-7°C mai mari decat temperatura apelor din jur. Acesta se formeaza in zona Golfului Mexic, in America Centrala si strabate oceanul Atlantic spre NE unde ofera umiditate si cantitati bogate de precipitatii pe coasta vestica a Europei (in Franta, Marea Britanie, Irlanda). Aceste tari au un climat temperat-oceanic.

Curentii calzi, atat curentul Golfului cat si curentul Braziliei, sunt cei care imblanzesc clima pe tarmurile unde ajung.

In acest sens, pe fatada vestica a Europei, Curentul Atlanticului de Nord ofera un climat mai bland comparativ cu partea estica a Canadei, de la aceeasi latitudine, unde Curentul Labradorului influenteaza puternic valorile temperaturilor, acestea fiind negative.

Alte întrebări interesante