Limba română, întrebare adresată de grecualingeorge, 9 ani în urmă

Puteti sa faceti o compunere cu inceputul:"Adrian si parintii lui sunt la tara.Impreuna cu bunicii merg sa culeaga via.Intre ramurile viei,Adrian zareste o randunica."?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Oricumnumăștii
4
Acesta a încercat să o alunge, pentru a putea culege strugurii violeti. Aceasta nu a plecat, dimpotrivă, a început să îi cânte lui Adrian, uimindu-l cu vocea sa minunată.
Rândunica, pentru ca îi era foame, a luat un ciorchine de struguri din găleata lui Adrian. Acesta a fugit după rândunica, dar ea și-a luat deja zborul. El a renunțat și și-a continuat treaba, dar dintr-o dată, a auzit cum rândunica a spus:
-Cip-cip,uite ce-am furat, cip-cip!
Adrian s-a speriat și a fugit la tatăl și bunicul său povestindu-le ce i s-a întâmplat. Aceștia l-au calmat într-un final, și s-au reîntors la culesul strugurilor. Rândunica nu plecase de acolo. Adrian i-a spus să cânte ceva, aceasta l-a ascultat, și l-a încântat cu cântecele ei.
De atunci, Adrian și-a făcut un nou prieten în natură. :)
Răspuns de flturemare
5
Adrian si parintii lui sunt la tara .Impreuna cu bunicii merg sa culeaga via.Intre ramurile viei,Adrian zareste o randunica.Era chiar un pui de randunica ! Era atat de plapand si firav !
Adrian se intreba ce cauta un pui de randunica acum toamna .Il scoase dintre ramurile viei si incerca sa vada daca  poate zbura ,dar ea saraca nu avea nici macar penajul gata  pentru zbor ! Baiatul merge sa discute cu parintii si bunicii lui . Copilul este bucuros deoarece parintii lui au acceptat sa o ingrijeasca doar daca la anul viitor o sa ii dea drumul.Adrian accepta. O luase acasa si o ingrijise cum putu el mai bine. O duse la medicul veterinar sa ii faca un control si era perfect sanatoasa. Venise primavara ,ghiocelul incepe sa apara de sub pamant ,iar soarele sa incalzeasca cu razele sale pamantul amortit . Adrian  avea acum o randunica frumoasa , vesela si sanatoasa.Era pregatita pentru zborul la familia sa ! Copilul cand vazuse primele randunici ii daduse drumul luandu-si la revedere cu lacrimi in ochii . Baiatul era bucuros ca facuse o fapta buna ! 

grecualingeorge: Tu te pricepi.
grecualingeorge: dai tu
grecualingeorge: La a ta
flturemare: ce?
grecualingeorge: DA UN titlu la compunerea facuta de tine
flturemare: Randunica cea plapanda
grecualingeorge: mersi
grecualingeorge: Unde stai
flturemare: cu placere
flturemare: Pe privat iti spun
Alte întrebări interesante