Matematică, întrebare adresată de Deea479072, 8 ani în urmă

Puteti sa imi explicati lectia Simetria unui segment fata de o dreapta?? +Definiție
Va rooooog!!!
In maxim 10 minute!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bagrinanamariap4jy9r
13
Se poate vorbi despre :1.  simetria unui punct față de o dreaptă , iar, pentru construcție se procedează astfel:  fie dreapta d și punctul A ∉ d; - se duce perpendiculara AO pe dreapta  d , și AO se prelungește astfel încât OA' = AO ⇒ A' = simetricul lui A fata de d ;2.  simetria unui segment  (AB) față de o dreaptă (d);pentru rezolvare se construiesc A' simetricul lui A fata de d si B' simetricul lui B fata de d ⇒ A'B' = simetricul lui AB fata de d;3.  simetria unui Δ sau a altei figuri geometrice față de dreapta considerată, când se construiesc simetricele tuturor vârfurilor respectivei figuri față de dreaptă.....


Deea479072: Poți să îmi dai te rog definiția simetricului unui segment fata de o dreapta?
Deea479072: Repede te rooooog!!!
bagrinanamariap4jy9r: Majoritatea uita notiunea de simetria fata de o dreapta, adica simetricul unui punct fata de o dreapta sau, mai mult, unui dintre voi stiti ce inseamna dar nu stiti sa o construiti. Astfel stim de la simetria unui punct fata de un punct ca:
Simetricul unui punct A fata de un punct O este punctul B cu proprietatea ca distanta de la A la O este egla cu distanta de la B la O, cu alte cuvinte ca O este mijlocul segmentului AB.
bagrinanamariap4jy9r: Daca doua puncte sunt simetrice in raport cu o dreapta atunci fiecare dintre ele este simetricul celuilalt fata de dreapta data.
La fel ca mai sus notam S_{d}A=B si citim simetricul punctului A fata de dreapta d este punctul B. Astfel daca avem
S_{d}A=B\Rightarrow d\perp AB, d\cap AB={O}, [OA]\equiv[OB]
Aplicatii: Fie D un punct pe ipotenuza [BC] in triunghiul dreptunghic ABC. Notam cu E, respectiv F simetricele punctului D fata de AB, respectiv AC. Aratati ca:
bagrinanamariap4jy9r: merge
Alte întrebări interesante