puteți sa îmi explicați va rog expresile acestea
ma tot chinui sa înțeleg si tot nu îmi dau seama
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Formule de calcul prescurtat. (a+b)²=a²+2ab+b²; (a-b)²=a²-2ab+b²
Le aplici la relatiile pe care le ai de calculat.
1. (2x+3)²=(2x)²+2·2x·3+3²=4x²+12x+9
2. (x-√2)²=x²-2·x·√2+(√2)²=x²-2·√2·x+2
3. (x-2)²=x²-2·x·2+2²=x²-4x+4
4. (x+√3)²=x²+2·x·√3+(√3)²=x²+2√3·x+2
5. (x+4)²=x²+2·x·4+4²=x²+8x+16
6. (3x-5)²=(3x)²-2·(3x)·5+5²=9x²-30x+25
7.(√2·x-√3)²=(√2·x)²-2·√2·x·√3+(√3)²=2x²-2√6x+3
(√2·x)²=(√2)²·x²=2·x2
(√3)²=3
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă