Limba română, întrebare adresată de dulcikatha, 9 ani în urmă

Puteți să mă ajutați... Am nevoie de o compunere cu titlul În lumea florilor , de 15-25 de rânduri. Vă rog am nevoie de ea repede.

Mulțumesc anticipat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
1
În lumea florilor totul este posibil. veselia este la ordinea zilei. nimeni nu plânge și nimeni nu se vaită. Toate sunt mulțumite de aspectul lor și deaceea trăiesc în pace. Dacă înainte trandafirii se credeau cele mai frumoase flori, acum nu mai este așa. deoparte stau garoafele, gladiolele și trandafirii iar pe cealaltă parte stau regina nopții, salvia de argint și trompetuțele. pe mijloc se poate admira o sumedenie de crini, care mai de care mai colorați . peisajul feereic este de basm.

dulcikatha: Mulţumesc
Răspuns de Daaana
1
În lumea florilor

De-ai să privești atent prin geamul casei mele,ai să vezi o lume cu totul diferită de tot ceea ce ai văzut pâna acum.Vei avea de privit frumoase lalele gingașe,trandafiri roșii ca sângele,ghiocei de-abia răsăriți ce-și pleacă capul timizi la vederea ta,lăcrămioare triste și...pe mine.N-aș fi eu o floare demnă de privit,însă sunt cea care le daruiește viață lor încontinuu și le privește frumusețea în taină,umblând cu picioarele desculte pe cărarea brăzdată de pământ.Ador să le ud dimineața in timp ce soarele își pleacă capul ușurel către ele,iar acestea se dezmeticesc timide în răcoarea dimineții.Trandafirul mândri îmi șoptește câteodată să nu-i pun prea multă apă că-i înec rădăciniile,lacrămioara însă tace că-i obișnuită cu lacrimile,fie ele oricum.Iar eu,florăreasca lor,încep a râde și le mângâi cu patimă și foc,privindu-le melancolică pe celelalte,surorile lor,cum după atâta timp,încep să-și curme viața în lumea florilor,chiar dacă exist eu acolo și vreau să le călăuzesc,însa-mi e repetat că moartea e moarte.Așa că tac și pun stripitoarea jos,le mângai ușor și le privesc,gândindu-ma cât mai are și florăreasa de trăit...

dulcikatha: Mulţumesc mult
Alte întrebări interesante