Limba română, întrebare adresată de inesnico, 9 ani în urmă

puteti sa ma ajutati? puteti sa ma ajutati sa alcatuiesc o compunere despre ce inseamna pentru mine cartile? pls.....multumesc oricum

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RiRiAna
1
spune ca pentru tine prima carte a fost abecedarul si ca frumoasele carti sunt o fentana de cunoastere, inspiratie si amuzament nesfatsite.
Răspuns de Batman17
1
Cartile.Pentru unii cartile inseamna bucurie,pentru altii o durere de cap iar pentru altii magie.O carte este un obiect care are o putere imensa:are puterea de a te,,rapii"din viata ta de zi cu zi si a te duce in orice loc iti doresti tu.O carte te lasa sa asisti la toata actiunea.O poti trai odata cu personajele fara ca nimeni sa incerce sa te dea afara.
Oamenii citesc carti din diferite motive:pentru a invata ceva nou,pentru a avea o ocupatie sau pentru a uita,pentru a uita putin de lumea in care traim, o lume care nu e mereu pe placul nostru.Insa lumea din carti va fi asa cum ne dorim caci noi o alegem.Daca in viata nu putem sa alegem cum vor fi lucrurile, ei bine intr-o carte mai putem alege.
Ideea ca pentru fiecare om cartea are o insemnatate diferita, insa conteaza ce reprezinta pentru tine.Ce e mai frumos decat sa gasesti o carte pe care sa nu o mai lasi din mana pana nu o termini si despre care sa poti spune ca ti-a ramas in suflet.Nu mereu invatam din carti insa e clar sa simtim odata cu ele.
Alte întrebări interesante