Limba română, întrebare adresată de ganamaria2001, 9 ani în urmă

Puteti sa-mi da-ti o idee de compunere in care sa prezint povestea unui baiat sarac de la tara,care a pornit intr-o calatorie spre oras,ca sa-si gaseasca de lucru,pentru a-si ajuta familia,deoarece,asupra fratelui mai mic,s-a abatut o boala?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaita13
3
Poti spune ca ambii parinti ai lui lucrau familia era saraca  si fratele lu i mai mic fiind bolnav cel mare hotaraste sa dea si el o mana de ajutor pentru procurarea medicamentelor necesare. Poti adauga peripetiile pe care le are fratele mare pana la gasirea unui loc de munca

Răspuns de mariarsk007
3
E buna ideea ta.Poti spune ceva de genul ca nu avea nici un ban la el si distanta era foarte mare si in drum spre oras a gasit o fantana de unde a luat cateva galeti cu apa si le-a vandut ,iar mai apoi cu acei bani si-a cumparat o pereche noua de papuci ,iar aceia erau niste papuci magici care l-au ajutat sa-si gaseasca un loc de munca ,l-au indrumat mereu pe calera cea buna si cand s-a intors acasa i-a dat papucii fratiorului sau care s-a insanatosit .Bla bla bla ,mai dezvolti putin ce am zis eu si iese ceva dragut. Sper ca ti-am fost de ajutor:) Bafta!

WaterDrop: Serios ? O sa ma apuc si eu sa vand galeti cu apa, sa`mi cumpar o pereche de papuci, bla bla bla :)))
mariarsk007: Poate-ti pune Dumnezeu mana-n cap si faci rost si de un servici.Ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample:))
mariarsk007: Nu a zis nimeni ca trebuie sa fie o intamplare bazata pe realitate sau fictiune.Ideea mea este fictiva:)
Alte întrebări interesante