Limba română, întrebare adresată de Petrcech1, 9 ani în urmă

Puteti sa-mi scrieti o scurta, dar frumoasa basm cu tema tolerantaa? Va rog de mult!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lollita
1
A fost odata ca niciodata, pe cand se bateau ursii in coade, lupii cu mieii se luau in brate si se sarutau iar purecele se potcovea cu nouazeci si noua de oca la un picior si se arunca in slava ceriului si tot i se parea ca-i usor. A fost un imparat care avea trei fete, rupte din soare de frumoase, dar mai ales fata cea mica era asa de frumoasa ca la soare te puteai uita dar la dansa ba.
Si venind vremea fetelor sa se marite, dete imparatul sfoara in tara ca isi cauta ginere pe potriva lor. Asa ca incepura a veni la curtea imparateasca multime de petitori. Venira si trei zmei, cu o infatisare cam infricosatoare, dar care facura o curte asidua printeselor. Degeaba insa - fetele isi alesera fiecare cate un print cu stea in frunte si ii alungara pe zmei cu ocari. 
Pe cand se pregateau de nunta, un imparat vecin trimise niste furi de le lua pe fete ostatice, cerand jumatate din imparatie drept rascumparare. Descumpaniti, ginerii imparatului fugira cu coada intre picioare sa-si caute alte mirese. Atunci zmeii ii propusera imparatului sa ii aduca fetele inapoi daca li le va da lor de sotii. Dar imparatul nici nu vru sa auda. 
Vazand ca nu au cu cine discuta, zmeii isi vazura de treaba lor iar fetele ramasera sa putrezeasca in inchisoare. Abia dupa ce amandoi imparatii murira, fetele se intoarsera la castelul parintesc. Acum degeaba detera sfoara in tara ca vor sa se marite, fiindca nimeni nu se mai uita la ele, fiind niste babe scofalcite vai de capul lor. N-ar fi fost asa de grav daca s-ar fi priceput sa conduca imparatia, dar nu se pricepeau si au ajuns in scurt timp la sapa de lemn si au pornit sa rataceasca prin lume. Mergand ele si mergand au ajuns la casele zmeilor, care le-au primit cu prietenie si le-au oferit un camin. Fetelor le parea rau ca nu s-au maritat mai tinere, dar acum erau prea batrane sa mai aiba copii si de aceea si zmeii au ramas fara urmasi incat nu mai intalnesti in zilele noastre. 

Petrcech1: multumesc din suflet!
Alte întrebări interesante