Limba română, întrebare adresată de Dumbrava20, 9 ani în urmă

Puteti sa-mi spuneti niste idei pentru o compozitie frumoasa din flori de toamna,sau fructe,legume(dar sa fie intr-un cos ceva)....va rog!!! urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de steligeo
1
   Toamna isi tese mantia ruginie din frunzele uscate si mangaie livada cu un vanticel rece si nervos. 
    Livada este invaluita in aerul rece si nostalgic , iar fructele asteapta nerabdatoare  sa fie culese. Se leagana usor pe ramuri, parca pentru a atrage atentia sa fie culese primele. Cosul de la poalele marului primeste in impletitura sa arcuita cateva mere rosii. Apoi vin si doua pere galbene si zemoase care se bucura de intalnirea cu suratele lor si cheama si cateva prune vinetii , care se strecoara indraznete printre mere. Cateva gutui galbene si pufoase intra in cos apasand pe coditele celorlalte si asezandu-se deasupra, ca niste printese. Cand cosul incepe sa scartaie , semn ca are prea multa greutate pe nuielele sale, iata ca se apropie o revarsare de brat cu nuci care fac zgomot si se strecoara deranjand toate fructele culese.
   Cosul este ridicat cu efort si dus cu pasi apasati printre pomii din livada , parca pentru a anunta fructele coapte ca le vine si lor randul in curand..
    

Dumbrava20: imi trebuia o compozitie,nu o compunere)
Alte întrebări interesante