Limba română, întrebare adresată de catalinamiss11, 9 ani în urmă

Puteti va roooog sa imi continuati textul dat cu inca 8 randuri :
A nins toata ziua . Sufletul meu ar fi dorit , poate , sa se simta trist , dar nu i-am ingaduit eu. De aceea am fost astazi fericit, pentru ca asa am voit eu. Am citit pana noaptea tarziu. Apoi am obosit si m-am intrebat asupra mea . A trecut toamna , si multe lucruri dintre cele care imi fagaduisem sa implinesc nu le-am implinit . Un caietul acesta am scris tot mai rar si mai putin serios. Nu m-am analizat . N-am invatat psihologie ca sa invat sa ma cunosc .
Au inceput sa ma strabata alte ganduri . Au inceput sa-mi placa alte lucruri. De bucurie , imi amintesc prea rar. As vrea acum sa stiu ce e sufletul , dar cred ca lucrul acesta e foarte greu de aflat . Am citit multe carti , dar n-am castigat nimic. Dimpotriva. Vreau sa citesc acum pe Bergson.
(Mircea Eliade , Romanul adolescentului miop)
Plzzzzzzzz
Ca n-am nici o idee

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Poate doar asa citind acest roman ,reusesc sa invat sa ma descopar pe mine,sa imi analizez sentimentele si viitorii pasi pe care ii voi face in viata.
Citind voi reusi sa ma despart de vechile sentimente si imi voi elibera sufletul de greutatea ce il apasa,voi deveni mai fericit decat sunt in prezent.Gandurile care m-au invadat imi dau un sentiment de libertate ,fericire si speranta.Sper sa devin alt om cu alt suflet.
Alte întrebări interesante