Matematică, întrebare adresată de Christian2016, 9 ani în urmă

putin ajutor la 4 daca se poate

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de renatemambouko
1
E(x)=[(x+1)/(x²-4)+1/(x+2)-1/(x-2)] :(x²-9)/(2x²-2x-12)=
=(x+1+x-2-x-2)/(x²-4) :(x+3)(x-3)/2(x²-x-6)=
=(x-3)/(x²-4) :(x+3)(x-3)/2(x+3)(x-2)=
=(x-3)/(x-2)(x+2)  × 2(x-2)/(x-3)=
=1/(x+2)  × 2/1=
=2/(x+2)

E(√2)=2/(√2+2)
E(-√2)=2/(-√2+2)
Ma=[2/(√2+2) +2/(-√2+2)]/2=1/(√2+2) +1/(-√2+2)=
=(-√2+2+√2+2) /(-√2+2)(√2+2)=
=4 /(4-2)=4/2=2
Alte întrebări interesante