Radical lung (1-√3) totul la a 2-a + radical lung (2-√3) totul la a 2-a + radical (-2) totul la a2-a + (-1) totul la 2009. Va rog ajutati-ma nu am inteles cum se rezolva.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
√(1-√3)^2+√(2-√3)^2+√(-2)^2+(-1)^2009=1-√3+2-√3+2-1=2.
MFM:
Daca ai nelamuriri intreaba
Răspuns de
2
prima paranteza de sub primul rad. lung este ridicata la patrat deci poti extrage rad. , și o sa-ți dea modul din 1-√3, adică √3-1 (se inversează termenii dacă rezultatul de sub modul e negativ) +
la a doua paranteza de sub rad. se va proceda in același fel si ne va da modul din 2-√3 ,iar rezultatul fiind pozitiv se scrie asa cum este +
la a treia paranteza de sub rad. se va ridica -2 la puterea a doua si ne va da 2 +
la al patrulea termen al adunarii se ridică -1 la o putere impara, deci ne va da -1
PÂNĂ AICI AVEM:
√3-1+2-√3+2+(-1)=
=√3-√3-1-1+2+2=
=0-0+2=
=2
SPER CĂ ȚI-AM FOST DE FOLOS!
la a doua paranteza de sub rad. se va proceda in același fel si ne va da modul din 2-√3 ,iar rezultatul fiind pozitiv se scrie asa cum este +
la a treia paranteza de sub rad. se va ridica -2 la puterea a doua si ne va da 2 +
la al patrulea termen al adunarii se ridică -1 la o putere impara, deci ne va da -1
PÂNĂ AICI AVEM:
√3-1+2-√3+2+(-1)=
=√3-√3-1-1+2+2=
=0-0+2=
=2
SPER CĂ ȚI-AM FOST DE FOLOS!
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă