Limba română, întrebare adresată de andrei6869, 8 ani în urmă

RAPID DAU 100 PUNCTE, EXPRIMATI.VA OPINIA DESPRE "Minciuna se grabeste intotdeauna adevarul se lasa asteptat"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
1
N-as ști sa zic de ce ne este mult mai ușor sa mințim decât sa spunem adevărul. Poate pentru ca uneori adevărul este atât de dureros încât preferăm sa mințim persoana respectivă, în speranța ca-i facem un bine. Greșim dar totuși continuăm sa mințim.
. Continuam sa ne prefacem că totul este bine, cu toate că până la urmă , tot noi avem de suferit. Adevărul spus când trebuie și cum trebuie, poate salva o relație de prietenie, relația dintre copii și părinți, elev -profesor iar exemplele pot continua. Se spune ca un cuvânt scurt și frumos spus când trebuie, face cât o mie de cuvinte. Așa este și atunci când spui adevărul, valorează mai mult decât iți poți închipui.
Răspuns de acapone2101
0
Fiecare minte , nu stiu de ce asta este mai usor decat sa spui adevarul.Eu consider ca mereu ar trebui spus adevarul pentru ca odata si odata se ajuge la el si poate fi cu mult mai rau , insa toti gresesc si tot continua sa minte.
Noi gresim si ne ghindim ca o sa fie tot bine si am facut cum mai bine insa pana la urma o sa fie mai rau . Mintind poti sa strici tot la ce ai ajuns , intr-o relatie
Alte întrebări interesante