Limba română, întrebare adresată de daniel775, 8 ani în urmă

Rapid! Redactează o compunere despre discuția cu un bijutier caree îți va spune istoria perlelor !!! 10-15 rânduri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miirra
4

Afara este cald , soare si o vreme numai bună de iesit. Cum obișnuiesc atunci cand este frumos, merg in cautare de lucruri noi. M-am imbrăcat si am iesit pe usa ce urma să se închidă pentru câteva ore bune.

Am ajuns într-un subsol , era frumos amenajat , aerisit unde se afla un singur om intre mii de cutii. Am aflat ca este un bijutier , a scos dintr-un dulapior o cutie cu perle , mi-a dat una si a inceput a poveștii despre ele.

- Copil frumos , perlele acestea au o istorie pe care nici tara aceasta in care trăim nu o are. Sunt foarte importante pentru mine , acestea vin din Sudul Africii, acolo unde se gasesc foarte greu , dar am reusit sa pun mana pe câteva....

Si nu a fost tot , am stat 5 ore bune cu domnul bijutier , mi-a povestit despre perle si am reușit să confecționam impreuna un colier. M-am intors acasa bucuroasă si i-am dat mamei confecția. A fost foarte mult si am promis ca mai merg la el.

(SPER SA FIE BUNA , BINEÎNȚELES , TU POTI SA MAI MODIFICI CUVINTE , EXPRESII...SPER CA TE-AM AJUTAT)


daniel775: mersi
Răspuns de larisa90445
2

Intr-o zi Greta merge la un bijutier pentru ai cumpara un o perla mamei ei,îl întalnește pe bijutier,acesta îi spune ca perlele acestea au avut o istorie de 170 de ani.Greta îl intreaba pe bijutier cum a aparut existența acestura,bijutierul îi raspunde ca legenda spune ca ele au aparut în scoicile gasite pe valurile marii,niște perle mici si rotunde stralucind în lumina nopții eterne,gasite de marinari si aduse la investigatie.Dupa ce a terminat bijutierul de spus legenda Greta a cumparat o perla alba cu o stralucire minunata ,aceasta a dus perla mamei ei si mama ei a inceput sa însire șaroaie de margaritare pe perla primita în dar!


daniel775: mersi
Alte întrebări interesante