Biologie, întrebare adresată de iovu2014, 8 ani în urmă

răspunde la întrebări.1. ce se numește materie 2.din ce este compusă substanța3.care sînt metodele de separare a amestecurilor4. cum poate fi schimbată starea de agregare a substanței 5.care sînt stările de agregare a substanței.


iovu2014: poti sa ma ajuti

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RockLee
1

Răspuns:

1. E=mc^{2} unde E reprezinta energie, m - materia, c - viteza luminii. O bucatica mica de materie cum ar fi cativa atomi de hidrogen pot sa eleibereze o energie imensa atunci cand sunt distrusi, fiindca dupa cum observi inmultesti cu viteza luminii la patrat cand transformi materia in energie, de aceea o bomba cu hidrogen e atat de devastatoare, cum ar fi cea care a fost aruncata la Hiroshima si Nagasaki in Japonia pe 6 si respectiv 9 august 1945. Asta a fost unul dintre regretele lui Einstein, ca le-a oferit oamenilor o ecuatie atat de frumoasa care arata ce cantitate imensa de energie ai nevoie din Univers ca sa formezi un gram de materie, asta pe care o poti vedea tu acum in acest moment si din care esti format.

Materia este totalitatea obiectelor solide, lichide si gazoase din acest Univers frumos formate prin unul sau mai multe elemente chimice alaturate, din tabelul lui Mendeelev.

2. Orice substanta existenta e alcatuita din atomi, care reprezinta cele mai mici particule/"caramizi" din care este alcatuita materia.

Cand o substanta contine doar un tip de atomi, se numeste element(fiecare avand un nume diferit si proprietati diferite aflate in tabelul lui Mendeelev)

3. filtrare, evaporare, distilare, cromatografie

4.

Solid → lichid (topire)

Solid → gaz (Sublimare)

Lichid → solid (inghetare)

Lichid → gaz (vaporizare)

Gaz → lichid (condensare)

Gaz → solid (Desublimare)

Gaz → plasma (ionizare)

Plasma → gaz (deionizare)

5. solida, lichida, gazoasa, plasma


iovu2014: poți și la astea descrieți cîteva proprietăți ale corpurilor
iovu2014: transformați 30mm în cm,dm,m. 5m patrați în cm pătrați. 2t în kg,gr. 3. Descrieți ce transformări ale substanțelor are loc primăvara și toamna.te rog să mă ajuți.
iovu2014: te trog poti sa ma ajuti trebuie s-o predau mîine
Alte întrebări interesante