Limba română, întrebare adresată de freoi, 8 ani în urmă

Răspunde la întrebări A)Ce latime are groapa sapata de testoasa pentru a depune oua?a)in jur de 20cm.b)aproximativ25cmc)vreo60cmd)100cmB)Cand ies din cuib,puiisunt intampinati de dusmani nerabdatori sa ii distruga. Care sunt acestea?C)De ce le curg testoaselor lacrimi mati pe fata?

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Luminix
107

A) După ce broasca țestoasă a găsit un loc potrivit, cu nisip fin, pe plajă, pentru a-și depune ouăle (aprox.50 m de apă) sapă o groapă de aprox.50 cm cu membrele inferioare. Poate depune între 50 și 200 de ouă apoi acoperă cuibul și șterge urmele pentru a nu atrage prădători.

B) Dușmanii puilor, proaspăt ieșiți din ouă care aleargă spre apă, sunt ratoniu, câinii sălbatici și mistreții pe plajă, dar și peștii mari în apă.

C) Ceea ce par a fi lacrimi sunt de fapt un soi de transpirație și este o soluție bogată în sodiu. Un fenomen special este considerat a fi acela prin care fluturi exotici, viu colorați sorb "lacrimile" broaștelor țestoase amazoniene, fiind una din sursele bogate în sodiu pe care insectele le găsesc.

Alte întrebări interesante