Istorie, întrebare adresată de mssandutzza, 9 ani în urmă

raspunde la intrebari
Argumenteaza daca e bine sau nu ca exista divers ipoteze despre aparitia vietii de pe Pamint.

descrie evolutia si cauzele schimbarilor survenite in creierul omului ...
va rog cinei mai rapid ii dau o multumire si cel mai intelegent raspuns

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anna12
82
1.Există două ipoteze privitoare la apariţia vieţii pe Pământ. Eu consider că e bine să existe mai multe ipoteze despre apariţia vieţii pe Pământ deoarece o parte a societăţii consideră că omul a fost creat de Dumnezeu, iar cealaltă parte consideră că omul a evoluat din maimuţă şi a evoluat până la stadiul de homo sapiens.

2.Omul a adoptat mersul pe două picioare şi cu mâinile rămase libere a început să confecţioneze unelte. Omul a început să gândească , dezvoltându-se creierul şi limbajul. Astfel a apărut omul inteligent numit şi homo sapiens.

Coroniţă+5 steluţe+mulţumesc ?


Anna12: Dacă nu poţi acum să dai coroniţă sigur o să poţi mâine, o să apară notificare de la brainly că poţi :).
Răspuns de legislatie
12

ipotetezele reprezinta modele folosite in cercetarea si stabilirea adevarului. Ele evolueaza si dau nastere teoriilor, care, pana la proba contrarie reprezinta adevarul stiintific.

Existenta mai multor ipoteze nu inseamna "bine" sau "rau", ci inseamna ca exista mai multe interpretari ale faptelor cunoscute. Aparitia vietii pe pamant este un fapt incomplet elucidat . Cunostintele acumulate nu sunt suficiente inca pentru a se putea transa acest subiect. Cu timpul vom ajunge, probabil, la o parere unanim acceptata..

Evolutia umana   nu are o cauza  bine determinata. Filozofia cocheteaza cu acet lucru, dar inca mai este loc... Posibilitatea gandirii si caracteristicile umane reprezinta rezultanta unor mutatii favorabile, desfasurate in sute de mii de ani. Trebuie sa ne gandim ca omul nu ar fi ajuns sa foloseasca si sa fabrice unelte daca nu ar fi avut genetic aceasta abilitate ( se stie ca exista pasari care folosesc betisoare pentru a culege furnicile din cuib, dar de milioane de ani nu au trecut de betisor...nu le-a venit idea sa ia o piatra si sa sparga cuibul furnicilor. Modificarile genetice ale omului fata de stramosii sai au aparut prin mutatii, iar  omul nu este constient de intreaga capacitate a creierului sau nici astazi

Schimbarile pe care le cunoastem, raportate la stramosii din paleolitic sunt cele care tin de crestere a ariilor corticale de asociatie, de realizare a  recunoasterii limbajului scris si citit in detrimentul procentual al celor legate de activitatea fizica.

Alte întrebări interesante