Limba română, întrebare adresată de albuarianna, 8 ani în urmă

Răspunde pe baza textului 1. De ce regele a vrut să îndeplinească dorinţa fetei? 2. Ce însuşiri are fata regelui? Găseşte două argumente din text. 3. De ce a acceptat regele propunerea bătrânului? Explică! 4. Ce a învăţat-o bătrânul pe copilă? 5. De ce a fost bătrânul foarte sigur că îi va salva pe meşterii giuvaiergii? 6. Cum s-a simţit prinţesa la final? Cum s-a comportat?
testul este : coronita de rouă. ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaP
198

Coronița de rouă

Răspunsurile la întrebările din text sunt:

  1. Regele a vrut să îndeplinească dorința fetei pentru că era singura fiică pe care o avea, îi era foarte dragă și nu putea să îi refuze nici o poftă oricât de greu ar fi fost de îndeplinit.
  2. Fata regelui era o fire stăruitoare „fata atâta îl ruga și atâta plânse” și înțeleaptă când și-a dat seama ce lecție a învățat, să nu mai ceară lucruri care nu se pot îndeplini „îmbujorată de rușine se aruncă în brațele tatălui, făgăduindu-i că de acum în colo nu avea să-i mai ceară ceva exagerat.”
  3. Regele a acceptat propunerea bătrânului pentru că dorea să îi ofere o lecție fetei lui și să o facă să înțeleagă chiar pe propria piele că nu toate lucrurile pe care ni le dorim se și pot realiza.
  4. Bătrânul a învățat-o pe copilă smerenia care a rămas „îmbujorată” când a văzut ce lucru imposibil a cerut.
  5. Bătrânul a fost foarte sigur că îi va salva pe meșterii giuvaiergii pentru că cunoștea inima fetiței care era deschisă să învețe lucruri noi și să recunoscă atunci când nu avea dreptate.
  6. La finalul lecției primite, prințesa s-a simțit rușinată de lucrul cerut și „s-a aruncat în brațele tatalui”. A promis că va fi atentă la lucrurile pe care le cere.

marinabuzura: mss mult
0sanduiuliana9: da
ferentc30: ms
ancachis15: daa ms am 100 pagini de scris
ferentc30: 100 pagini de scris ai foarte mult bro eu am noroc ca am foarte putin de scris
frozen280mm: ms mult
Alte întrebări interesante