Istorie, întrebare adresată de Guadelupe254, 8 ani în urmă

Raspunde-ti la intrebari,va roggg!❤

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lia261
0
Îți pot raspunde la a treia:
Constituția SUA sau democrația occidentală poate sa serveasca drept model pentru Republica Moldova pentru ca ele sunt cu mult mai dezvoltate decat noi.
Răspuns de sam92
0

1.Exista doua fundamente ale democratiei intr-un stat de drept: alegeri libere si separarea puterilor in stat.

2.Regimurile democratice satisfac intr-o masura relativ redusa aspiratiile sociale ale maselor populare.Intodeauna poporul va fi manipulat sa renunte la libertate pentru o relativa bunastare economica care este promisa de forte politice nedemocratice.

3.Nu! Republica Moldova are nevoie de crearea propriului model social politic bazat pe statul de drept, fara importarea formelor care se pot dovedi ineficiente sau chiar contraproductive.Puterea destul de mare a presedintelui, conferita de Constitutia SUA, poate sa se materializeze in Republica Moldova intr-un regim autoritar, in prezenta unui Parlament subred a carui credibilitate poate fi erodata dintr-un motiv sau altul.

4.Nu! Democratia este statala nu supra-statala.Nu ar exista criteriile dupa care sa se faca orientarea politica.Nu poti cere unui englez sa voteze la fel cu un cetatean al Republicii Centrafricane.Problemele, dorintele, idealurile sunt diferite si nu s-ar putea spune ca voturile lor sunt egale

Alte întrebări interesante