Limba română, întrebare adresată de andreibadan400, 8 ani în urmă

Răspundeți la întrebările asupra textului Cine participă când se întâmplă unde se întâmplă Ce se întâmplă Cât timp durează acțiunea în text câte zile luni a acționat se desfășoară în trecutul apropiat în trecut îndepărtat "moară de frig"​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
7

Răspuns:

Cine participă la acțiunea din fragmentul "Moara de frig" de Dan Coman?

Locuitorii satului Gersa, un sat în care oamenii, mai mult ca orice iubesc iarna și își doresc ca aceasa să țină cât mai mult timp.

Când se întâmplă acțiunea din acest fragment?

Acțiunea din acest fragment se petrece iarna, o iarnă eternă întreținută de Moara de Frig, o mașinărie care macină fumul cald care iese din hornurile caselor și îl transformă în frig.

Unde se întâmplă acțiunea?

Acțiunea se petrece într-un sat numit Gersa, un sat în formă de pălărie de cowboy situat chiar la capătul lumii, dincolo de care se întinde Spațiul Cosmic.

Ce se întâmplă în fragment?

În acest fragment autorul prezintă locul în care se va desfășura acțiunea cărții, satul Gersa, pe locuitorii acestuia, mari iubitori ai anotimpului iarna, mașinăria interesantă pe care au construit-o, Moara de frig, modul în care aceasta funcționează și frigul special pe care îl produce, unic în lume.  De asemenea, este prezentat un obicei foarte interesant al tuturor locuitorilor, de a merge în fiecare dimineață la moară pentru a-și umple sacii cu frigul necesar pentru o zi și a se bucura, în acest fel, de o iarnă eternă.

Cât timp durează acțiunea în text?

Acțiunea din text durează atâta timp cât Moara de frig funcționează și produce o iarnă eternă.

Câte zile/luni a acționat moara?

În acest fragment nu este precizată cu exactitate durata acțiunii Morii de frig și nici perioada de timp în care aceasta a acționat.

Acțiunea se desfășoară în trecutul apropiat sau în trecut îndepărtat?

Acțiunea se desfășoară în trecutul apropiat, într-o durată de timp care nu este cunoscută cu precizie.

Explicație:

Pentru a putea răspunde la întrebările asupra textului Moara de frig (fragment) de Dan Coman trebuie să citim și să analizăm cu atenție fragmentul, iar pentru a stabili momentul în care se desfășoară acțiunea trebuie să fim atenți la modurile și timpurile verbelor prezente în text.  


andreibadan400: multumesc o sa primest coroana ca ai scris mult
Alte întrebări interesante