Studii sociale, întrebare adresată de florinpirghie11, 8 ani în urmă

Raspundeti la intrebarile:
-care este definitia ONG-urilor?
-cate tipuri de ONG-uri cunoasteti?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daniel200415
3

Răspuns:

- ajutor voluntar

- asociatia Eleison

ASOCIATI zâmbet și speranța pt viitor

Ai voința, ai putere

ASOCIATI aer pur România

Chiar exista aceste ONG.uri eu am fost voluntar acolo

Răspuns de frumusachidaniela
4
1. ONG este o forma de organizatie neguvernamentala. O organizatie neguvernamentala este formata printr-o asociere voluntara a unor cetateni, care isi propun un scop comun cu caracter non-profit. De regula, scopul unui ONG este in interesul dezvoltarii societatii. Un ONG este independent fata de autoritatile guvernamentale, fiind uneori o legatura intre comunitate si Guvern.

2. Tipuri:

Fundatia este alcatuita de una sau maxim doua persoane care s-au inteles be baza unui act juridic in realizarea unui scop de interes general sau comunitar.


Asociatia este alcatuita din minim 3 persoane iar patrimonul, mult mai mic decat la fundatie, trebuie sa fie de cel putin un salariu minim pe economie. Pentru o asociate este nevoie si de un domeniu de activitate principal, denumire care trebuie sa fie unica si este nevoie si de un sediu social si un statut.


Federatia
Doua sau mai multe asociatii sau fundatii se pot constitui in federatie. Federatiile dobândesc personalitate juridica proprie si functioneaza in aceleasi conditii precum cele prevazute pentru asociatiile fara scop patrimonial. Asociatiile sau fundatiile care constituie o federatie isi pastreaza propria personalitate juridica, inclusiv propriul patrimoniu.

Alte întrebări interesante